neděle 28. června 2015

Kedlubnová krémová polévka s kuskusem, slaninkou a směsí čerstvých bylinek

Dnes bych vám ráda přinesla ještě jeden článek
 - tentokrát opět recept na naše oblíbené krémové polévky.
Protože je čas kedlubnů,
bude se vám hodit třeba právě tenhle recept.


Suroviny:


2 větší kedluby, 1 šalotka, olivový olej, sůl, pepř, hrst kuskusu, plátek másla, snídaňová slanina, čerstvé bylinky - dobromysl, majoránka, libeček


V kastrolku rozpálíme lžíci olivového oleje 
a osmahneme na drobno nasekanou šalotku.
Kedluby oloupeme a pokrájíme na menší kostičky.
Ty vhodíme k šalotce a krátce orestujeme.
Poté zalijeme vodou nebo vývarem,
osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vaříme do změknutí.
Poté rozmixujeme tyčovým mixerem do hladka
a přidáme hrst kuskusu a necháme nabobtnat.
Nakonec zjemníme plátkem másla.
Na talíři ozdobíme osmahnutou slaninkou 
a nasekanými bylinkami.







A jakou krémovou polévku máte nejraději vy?



Hezký zbytek dne!


Vaše Radka





5 komentářů:

  1. Krémovou česnečku...ta je luxusní.
    Poprvé jsme ji jedli na Skalnatém plesu ve Vysokých Tatrách s croisantem. Mňam... ☺
    Pa Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Radu, moje nej polévka je fazolová...Ale vlastně mám ráda všechny ,kromě rajské..brrrr..Měj se Ilča

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Radu, kedlubnovou jsem ještě nezkoušela, děkuji za typ.
    Jak jsem si přečetla, čeká tě hodně netypické léto... Nesmutni, určitě si užijete jeden druhého, i když to nebudou celé dva měsíce. Děti budou mít své vlastní zážitky, to je přirozený vývoj, i když ti teď třeba není dobře u srdce...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat